Saturday, December 29, 2007

Fenerbahce 100. yil Spor ve Bilim Kongresi

Izmir'den kalktim, Istanbul'a konferansa katildim. Yillardir, her duzeyde bircok konferansa katilinca insan yorumlayabiliyor...

Ilk ve Turkiye'de denenmemiş bir alanda olduğunu da düşünecek olursak mükemmele yakın bir konferanstı. Problemleri düşünmezsek bile çok iyiye yakın bir konferansa katıldım. Özellikle de katılımcıların (özellikle aleyhte olmak üzere) aşırı fanatik katılımları konferansı çok kötüye götürebilirdi.

Çok uzun yazmayayım; bu sene konferansta ne yazıkki bilişim alanı yoktu; sadece tıp, hukuk ve maliyeyi seçebildim. Umarım önümüzdeki sene tekrarlanacak ve o zaman bilişim de alanlara eklenmiş olur.

Neyse, kisa notlar;
_ Başkanımız Aziz YILDIRIM'ın konuşması çok güzeldi. Gerçi konferanstan çok gündemdeki konular üzerine konuştu ama canlı izlemek çok şanslı idi.
_ Simon KUPER mükemmel bir konuyu, mükemmel anlattı. Futbol ve hayatın diğer yönlerini bağdaştırdığı konuşma, İngiltere-Türkiye ilişkilerinden, tarihinden, futbol geçmişimizden, AB çabalarımıza kadar herşeyi dantel gibi örmüştü.
_ Simon KUPER'in kitaplarının orada satılması, küçük bir imza fırsatı verilmesi çok iyi olabilirdi.
_ Açılış oturumu çok geç bitmesine rağmen, sonraki oturumun zamanında başlaması da oturumun dinleyicisiz açılmasına neden oldu. Neden böyle yaptılar anlamadım. Ama bu yüzden Olympic Lyon'un gelişmesi üzerinden futbol kulüplerinin gelişimi üzerine yaptıklarının anlatıldığı konuşmanın yarısını kaçırdım.
_ Ekonomi üzerine aynı oturumda katılan 2 asistan arkadaşımızın yaptığı sunum ve Beşiktaşlı olduğunu söyleyen bir hocamızın yaptığı sunumlar da konferansa bildiri katılımının ne kadar az olduğunu gösterdi. 2 tane tamamen subjektif, hatta kendilerinin bile konuşmada bilimsel olmadığını kabul ettikleri çalışmaları dinledim. Umarım önümüzdeki sene daha fazla katılım olur da, bu tarz bildirileri eleme şansları olur.
_ SYMANZSKI'nin oturumu ise bir çok kişinin de (sanırım benim gibi) yıllardır düşündüğü Avrupa'da NBA (veya Euroleague) benzeri bir yapılanmanın en azından CL ve UEFACup yerine kurulmasının ekonomik anlatımı idi. Başarılı ancak dediğim gibi zaten uzun zamandır düşündüğümüz konuların sayılarla ispatı idi. Umarım birileri dinler de olur.
_ Prof. Dr. İlber ORTAYLI'nın konuşması ise benim için tam bir şölendi. Hocamızı dinleme şansım bir daha olursa orada olacağıma emin olabilirsiniz. O güne kadar dinlememek tamamen benim aptallığımmış. Mükemmel bir anlatım, konu seçimi, hakimiyet, yani kısaca iyi bir hatibin sahip oolması gereken herşeye sahipti hocamız. Umarım birgün ben de o beceriye ulaşırım.

Şimdi sıra geldi getirdiklerime; Çok fazla çekim yapamadım. Ancak Aziz başkanımızın konuşmasını ve Sn. Simon KUPER'in konuşmalarını çekme şansım oldu. İsterseniz izleyebilirsiniz:

Not: Simon KUPER'in konuşması doğal olarak ingilizce. Altyazı veya çeviri neyse, yardımcı olabilecek kimse olursa lütfen benimle bağlantıya geçsin ki, bu konuşmayı ingilizce olduğu için anlayamayacak kişiler mahrum kalmasın.

Not 2: Bu videoların orjinallerini isterseniz, yine bağlantıya geçebilirsiniz.

Videolar:

Aziz YILDIRIM'in konuşması:

TIKLAYIN

Simon KUPER'in konuşması:

1. parça : TIKLAYIN
2. parça : TIKLAYIN
3. parça : TIKLAYIN
4. parça : TIKLAYIN
5. parça : TIKLAYIN

Sorun olursa çekinmeyin...

Tuesday, December 18, 2007

Sanirim TVdeyim?!?

Geçtiğimiz Pazar günü Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçını İzmir FENERBAHÇELİLER Derneği'nde izlerken FBTV "Maç Keyfi" programı için çekimler gerçekleştirdi. Bu akşam (18 Aralık 2007 23:30'da) bu program yayınlanacak. Sanırım bu haftaki programda bizim derneğin çekimi yayınlanır. (Tekrarı ne zaman bilmiyorum)

Nasıl çıkmışımdır bilmiyorum ama bakalım ne olacak. Sanırım tekrarı da yayınlanır. Eğer çekebilirsem videosunu YOutube'a koymaya çalışırım. Bilmiyorum artık rezil mi olacağım vezir mi? Nasıl görüntülediler ki? :D

Neyse, bu arada bilgisayarımdaki bir arıza nedeniyle söz verdiğim Simon KUPER filmi biraz gecikiyor. Bilgisayarımdan dosyaları kurtarınca yükleyeceğim...

Görüşürüz...

Monday, December 10, 2007

!!! ÖZÜR !!!

Merhaba,

Yeni yürüyüş notları görmek için bloga girmiş herkesten özür dilemem gerekiyor sanırım.
2.12.2007 tarihinde İstanbul'da olduğum için.
9.12.2007 tarihinde tüm hafta okumam gereken sınav kağıtlarını bitiremediğimden.
yürüyüşlere ne yazıkki katılamadım.
Ve yine ne yazıkki 16.12.2007 tarihinde de COMPOTEK-Dokuz Eylül Üniversitesi standında görevli olacağımdan katılamayacağım. Yani umarım bir sorun olmazsa 23.12 tarihindeki yapacağım yürüyüşün notlarını ekleyeceğim ilk olarak.

Not:Tabi bu arada 2'sinde Fenerbahçe 100.yıl Spor ve Bilim Konferansına katılmak üzere İstanbul'a gitmiştim. İlk fırsatta konferans hakkında birşeyler yazacağım. O ayrı.

Yürüyüş notları görmek için bloga gelmiş herkesten tekrar özür dilerim.