Saturday, October 30, 2010

Kavacık - Gödence

Merhaba,

Araya birşeyler girdi ama yine geçen haftaki yürüyüşün notlarını yazabiliyorum. Ancak sıra geliyor ama arada çalışmalıyım da değil mi? :) Geçtiğimiz pazar günü Kavacık - Gödence yürüyüşü yaptık. Bu kadar zamandır yürüyorum ancak her seferinde bu yürüyüşü kaçırdım. Bu kez şansım yine ters gider mi diyordum ama pazar sabahını gördüm...



Wednesday, October 27, 2010

FreeRice - İngilizce çalışarak bir avuç pirinç

Merhaba,

Bir süredir yazdıklarımdan farklı bir konu. Yukarıda yazıyor ya, ben yeni öğrendim. Belki sizler daha önceden biliyorsunuzdur. www.freerice.com diye bir web sitesi varmış. Web sitesinde sorulan soruları cevaplayarak Afrika'da ihtiyaç sahiplerine yiyecek sağlanmasına yardımcı oluyorsunuz...

Play Freerice and feed the hungry


Tuesday, October 26, 2010

Ist5Days 2010 - Hazırlanırken 3

Merhaba,

Ist5Days ile ilgili bilgiler giderek artıyor. Kalan hafta 1. Önümüzdeki hafta Çarşamba günü yarışlar başlayacak. Tümüne katılamayacağım belki ama 2008 yılında yaptığım gibi dönüşte biraz not yazarız. Görevli arkadaşlar neler eklemişler bakalım;




Saturday, October 23, 2010

Orientiring - 7 (Harita Antrenmanı)

Merhaba,

İstanbul yarışlarına 2 hafta kaldı. Çalışmaları hızlandırmak gerekiyor. Her ne kadar çok fazla çalışma şansı yakalayamazsam da, en azından biraz harita çalışmamak için mazeret yok... Bu kez haritamız Brezilya'dan.

Orjinali
http://www.sportident.com/media/public/images/SPORTident_orienteering_map_brazil.jpg



Monday, October 18, 2010

100

Merhaba,



100. yazı, adından da anlaşılıyor. 100. yazının doğumgünüme gelmesi ayrı bir hoşluk oldu. Çok uzatmayacağım lafı. Bu özel sayıyı herhangi bir konu için harcamak istemedim.


Friday, October 15, 2010

Beşpınar - Spil - Beşpınar

Parkur: Beşpınar - Spil - Beşpınar
Grup: YDS (Yüksek Doğa Severler) - B Grubu
Tarih: 10/10/2010
Hava: Sıcak




Merhaba,


Bu hafta Beşpınar. Uzun zamandır yürümemiş olmanın sıkıntısını geçtiğimiz hafta attık. Hatta başka bir kulüple yürümenin rahatsızlığı da Yüksek Doğa Severler'in dostlukları ile bertaraf edildi. Geçtiğimiz hafta kaçırılmış bir yürüyüş vardı artık ve yürünecek bir Spil. Spil'e 2 kez gitme şansım oldu zaten. O yürüyüşler de blogda kısaca bahsediliyor. Her seferinde yürüyüşün kısa olduğundan bahsettim. Sonunda Spil'e çıkmış olmak ve dostlarla birliktelik olmasa aslında B grubu için çekilir bir yol değil. Ancak bir kez de YDS ile deneyelim dedim ve pazar sabahın körüne saati kurdum.



Saturday, October 02, 2010

Nazarköy - Kurudere Kanyonu - Balık Çiftliği

Parkur: Nazarköy - Kurudere Kanyonu - Balık Çiftliği
Grup: YDS (Yüksek Doğa Severler) - B Grubu
Tarih: 26/09/2010
Hava: Serin - Sıcak






Merhabalar,


Karışık durumlar, karışık zamanlar... Her kötü şeyin bir iyi tarafı olur derler...  Sezon başlıyor. Kafalar karışık. Bir tarafta sana ne biliyorsan öğretmiş olanlar, bir tarafta ne biliyorsan tersini ispatlamaya çalışanlar... Dedim ya kafa karışık. Bu sırada internette dolaşıyorum. Tüm gruplar duyurular yapıyor. Her grup hakkında önyargılarım var tabiki. Önyargıyı parçalamak atomu parçalamaktan zor olsa da, kır Ulaş, gelenekçi yapını diyorum. YüksekDoğaSeverleri amansız sorularımla zorlamaya başlıyorum.




Friday, October 01, 2010

İzmir'de Doğa Yürüyüşleri

Merhaba,

Bildiğiniz gibi blogumun büyük bir bölümü Doğa Yürüyüşlerine ayrılmış durumda. İzmir özellikle çevresinden kaynaklı bir avantajla Doğa Yürüyüşleri konusunda bir cennet. İzmir içinde bu yürüyüşlerde yardımcı olan birçok irili ufaklı Dağcılık grubu mevcut. Bende bu konuya hatırlarsınız, şöyle başlamıştım; "Ben başlarken internette ya doğru düzgün bilgi bulamıyorum ya da birçok parça parça bilgiyi kendim derlemek zorunda kalıyorum. Madem başkası yapmıyor, ben yapayım..."