Saturday, October 27, 2007

Balçova - Halkapınar Çeşmesi - Behzat Tepe Yürüyüşü

21.10.2007 / Balçova - Halkapınar Çeşmesi - Behzat Tepe



Hayatımda ilk kez Doğa Yürüyüşü yaptım. Çok eğlenceli geçti. Belki birileri katılayım mı diye araştırıyordur diye ki ben öyle yapmıştım, neler yaptığımızı anlatmak istedim.

DEDAK (Dokuz Eylül Dağcılık Kulübü) tarafından sürekli yapılan doğa yürüyüşü organizasyonlarından birine katıldım 21.10.2007 Pazar günü. Parkur Balçova-Halkapınar Çeşmesi-Behzat Tepesi idi. Yazıyı kolay kontrol etmek ve belki de yapıp yapamayacağınızı anlamanızı kolaylaştırmanız için saat saat notlarla ilerleyelim. (Bu arada bu yazı B Grubu için geçerli. A'dan başlayarak Sakinden, hırçına doğru ilerliyor, hem parkur zorluğu, hem yürüyüş temposu.)

Konak - 10:00 - Servis Konak İskele önündeki Viyadük altında bulunan parktan hareket etti. Orada sanırım benzer bir amaçla (Sonuçta bu spor dalını hiç bilmediğim için sınıflama yapıyor olmak istemem.) bizim gibi bekleyen 2 araç daha vardı. Birisi bizden önce hareket ederken bir araç da bizim çıkışımız sırasında parka girdi. Yani sanırım benzer işleri yapan ve oradan çıkış alan birden çok grup var. Ayrıca otobüs çıkış saatleri web sitelerinde (www.dedak.org.tr) yayınlanmış durumda. Bu seferlik referandum nedeniyle biraz geç başlamış. Yani daha erken oluyor her hafta.

Balçova - 10:35 - Servis, İnönü Caddesi üzerinden sürekli üyelerin bazılarını da toplayarak Balçova Princess Otel arkasındaki hareket noktasına geldi. (Yine otobüs rotası da her hafta değişebiliyor sanırım. Yani Konak'tan binmek en iyisi.) Çok uzun olmayan bir açıklamadan sonra ekibin A ve B grubu olarak ayrılmasını istediler. İnsanlar birden açılınca ortada kalmak kötüymüş. Henüz kimseyle normal bir iletişim kuramamış olmanın tedirginliği kötü oluyor. Tabi grubumu tahmin edemedim ve rehberliğimizi yapacak Bayram Ali Bey'in yanına gidip sordum. Şöyle bir fiziğime ve ekipmanıma bakarak B grubuna istersem girebileceğimi söyledi. Zor bir sorumluluk ama tamam dedik. Sonuçta yapabileceğim gibi görünüyorsa neden olmasın. 10:40 gibi bahçe arasındaki yollardan sonrasında da İtfaiye yolundan yürümeye başladık. (Bu arada dönerken farkedeceğim bu bahçe arası yolu çok uzunmuş. 10:40'da ne kadar kısa gelmişti :) )

Mola - 11:00 - Bu molada sadece çantayı çıkarıp su içecek zaman bulabildik. Henüz terlemeye başlamıştım. Birkaç yudum iyi oldu. 5 dakika kadar sonra tekrar başladık. Bu arada İtfaiye yolunu bırakıp sanırım s şeklinde dağa tırmanan itfaiye yolunu kesen bir kisinin tırmanabileceği bir yoldan (ne kadar yol denirse tabi, sanırım o yüzden parkur falan diyorlar) gidiyoruz.

Mola - 11:30 - Sanırım Halkapınar Çeşmesi burasıydı. Şu anda defterime not almadığım için net hatırlayamıyorum. Ama zaten çok büyük anlamı da kaldığını söyleyemem. Yıllardır bu mevsimde aktığını söyledikleri çeşme pek akacak gibi görünmüyordu. Bunun da çıkarımını yaparsak yıllardır akan ve dağlarda olduğu için suyun başındaki çeşme akmıyorsa biz aşağıda çok zor günler geçireceğiz. Kötü. Yaklaşık 10-15 dakikalık bir molada yavaş yavaş yorulmaya başladığımı hissediyordum. Çok zevkli :) Bu arada üyelerle yavaş yavaş iletişim kurmaya başladım. Sağolsunlar, yanlız kalmamam için arada bana sorular soruyorlar. Ama en azından aralarındaki samimi sohbetlere dinleyici olarak katılmak bile çok güzel.

Mola - 13:45 - Yemek Molası. 1 saat sürdü. Burada ilk kez tam anlamıyla iletişimimin başladığını söyleyebilirim. Sağolsunlar beni masalarına davet ettiler. Yaklaşık olarak herkes kendi yemeğini yiyor ama sonuçta birlikte yemek daha iyi tabi. Sonrasında Mustafa Bey'in tavsiyesine uyarak ayaklarımı yukarıya kaldırmaya karar verdim. Bunun yolu tabi yere uzanmak ve daha da eğlencelisi yerler dünden ıslak. Ne mi yapılacak? 15 dakika dinlenilecek! Dinlen! :D Amacımız zaten doğadan korkmamak, bir parçası olduğumuzu hatırlamak değil miydi?

Mola - 15:45 - Yine sadece çanta çıkarıp su içilecek bir mola. Bu arada gidiş yolu kolay olduğu için grubun ayrılmasına izin veriyorlar. 4-5 kişi gruptan ayrılarak hızlı ilerlemeye başlıyoruz. Hedef, Behzat Tepesi. (Bu arada, bu yürüyüşe katılanların isim ile ilgili yeni bir teorileri var :D )

Mola - 16:00 - Behzat Tepesi. 15 dakikalık bir mola ve mükemmel İzmir manzarası. Aslında birazdan olacakları bilsem belki de korkmam lazımdı. Çok eğlenceli, riskli, zor ve yorucu dönüş yolculuğu bizi bekliyor-muş! :D

Bitiş - 17:55 - İzmir Princess Otel arkasındaki toplanma yerine A grubundan yarım saat geç geliyoruz. Ama bazı noktalarında "Nereden yürüdü önümdekiler?" dediğim bu yolu bitirmiş olmak mükemmeldi. 4-5 düşme tehlikesi, sürekli "Şimdi ne yapacağız?" fikri insanı çok eğlendiriyor.

Hiç yorulmadığım, aksine hayatımda belki de en çok dinlendiğim aktivitelerden birisi oldu. Özellikle dinlenmeye çok ihtiyacınız varsa, dinlenmek için birebir. Tabi, bacaklarınızı vücudunuzun bir parçası olarak kabul etmiyorsanız :D

Sona parkurun süre çizelgesini de yazayım da, ileride lazım olur:

Balçova-Halkapınar Çeşmesi-Behzat Tepe(20km)
Otobüste Toplanma ____10:00
Balçova Varış ________10:30
Yürüyüş ______________10:40
Mola(5dk) ____________11:00
Mola(5dk) ____________11:30
Mola(60dk) ___________13:45
Mola(5dk) ____________15:45
Mola(15dk) ___________16:00
Bitiş ________________17:55
Otobüs Hareket _______18:00
(Bu çizelgeye belli noktalarda soluklanmak için yapılan 1 dakikalık durmalar dahil değildir.)

İlgili Resimleri: http://www.flickr.com/photos/8105518@N07/sets/72157602781977321/ adresinden bulabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment