Sunday, July 11, 2010

INISTA/ASYU Konferansı (Kayseri/Kapadokya Notları) (2/2)

Kayseri'ye gittik, geldik. İlk notları da iyi ki fırsat bulup yazmışız. Zira ev taşıma falan derken arada unuttuk yazımı. Kısa notlara devam diyelim, bari bitirelim. Bu notlar da çoğunlukla Kapadokya turu üzerine.





_3 Güzeller hakikaten güzel yer ama zaten Paşabağları Vadisine gidecekseniz sanki fazladan gibi. Tek avantajı peri bacalarını hafif yukarıdan görüyor ve güzel foto fırsatı sağlıyor olmanız.

_Göreme Açıkhava Müzesi için en az 2 saat ayırmanız gerekiyor. İçeride fotoğraf çekilmiyor. Ama gördükleriniz hakikaten güzel. Ayrıca bilgisiz veya aslında mümkünse rehbersiz gitmeyin derim. 2 saat dolaşıp hiçbirşey anlamamak durumu da var. Peki ne göreceksiniz? O Göreme bölgesinde yapılmış bir çok oyma kilise ve benzeri yapıyı, o yapılar içindeki süslemeleri görüyorsunuz. Görmelisiniz de... (Bu arada kutsama hareketine dikkat edin. Bir de Müze alanı dışında kalan bir kiliseye gideceksiniz. Oradaki kilisede (kilisenin iç bölümündeki ikinci kilisede) kutsama hareketlerine bir bakın. Aynı hareket mi yahu? :) ) Kesinlikle gidin...

_Halı Atölyesinde bir yığın şey öğretiyorlar. Sağolsunlar çok şey öğrendik, o zaman içinde hiç sıkılmadık. Ama umarım Türk müşterilere satış yapmalarının çok zor olduğunun farkındadılar. İnsan üzülüyor çünkü. Adam satış yapmak için bir ton dil döküyor, sonra kalkıp gidiyorsun. (Tamam, amaça satış değil diyorlar. Tamam bu onların işi ama insan yine de üzülüyor... (Tamam vicdan azabı için çok teknik uyguluyorlar, onu da anladım da :) ))

_Çanak - çömlek atölyesi dediler. Bir yere götürdüler ama tabak boyama gibi bir atölye çıktı. Çömlek atölyesine gideceğiz derlerse bir daha sorun. Aşağıda fotosu var...

_Paşabağları Vadisi güzel. Asıl peribacaları orası gibi. Keşke uzun zaman geçirebilseydik diyorsun. Keşke...

_Uçhisar Kalesi fotosu da var aşağıda. Bana verseler 2 saat de bir çıkıp insem dedim ama olmadı işte. Sanırım o bölgedeki yeraltı şehirleri ile tünel bağlantıları varmış. Çıkamadıktan sonra ne yapayım Uçhisar'ı?

_Kaymaklı Yeraltı Şehri güzel bakın. Sırtta çanta tavsiye edilmez. Elde hiç tavsiye edilmez. Toplam iniş-çıkış 20 dakika sürüyor ama bunun anlamlı bir parçasını ördek yürüyüşü (askerlik yapanlar anlamıştır) yapacaksınız.  O yüzden basit sırt çantası olur belki ama abartmayın. (Sanırım tüm Kapadokya gezisi boyunca en eğlenceli yer de burası oluyor.)

_Kayseri'den çıkacaksanız, Üç Güzeller'e otobüsle gidiş en fazla 1 saat sürecek. Kaymaklı'dan Kayseri de en fazla 70 dakika falan. Ona göre planlanabilir.

_Kayseri'de Şelale Park güzel bir yer. Gitmesi biraz zor olabilir ama arabanız varsa mutlaka tavsiye ederim. Kayseri ayaklar altındayken güzel bir yemek...

Dediğim gibi ne yazıkki abartamıyorum, zira pek birşey kalmamış aklımda. Umarım birilerinin işine yarar diyelim de bitirelim bari. Tüm fotolar 1. bölümdeydi (http://xtrmprgrmmr.blogspot.com/2010/06/inistaasyu-konferans-kayserikapadokya.html)

Selamlar...

Not: Dönüşte aldığım bir haber büyük güzellik... Türkiye Oryantiring Federasyonu duyurmuş ki; Taş Ormanda Oryantiring. Yani 2011 sezonunda Kapadokya'da yarış olacak. Güzel haber, hem de çoook... (Üründülümsü)

No comments:

Post a Comment