Sunday, November 04, 2007

Kavacık - Narlıdere Yürüyüşü

Parkur: Kavacık - Narlıdere (İzmir)
Grup: DEDAK (Dokuz Eylül Dağcılık Kulübü) - C Grubu
Tarih: 04/11/2007
Hava: Açık



Sıcak sayılabilecek, güzel bir gün. Tüm hafta boyunca, Meteorolijinin sağanak yağmur uyarılarına aldırmayan, belki de şeker olmadığı için erimeyecek olan 1 otobüs, 2 midibüs dolusu doğasever Kavacık'a geldik. Gerçi söylemeden geçmek mümkün değil; sıkıcı sayılabilecek 1 saatlik bir yolculuk sonrası -Kavacık'a geldik. Belki yürüyüş için sabırsızlanıyor olmamız, belki de yürüyebileceğimiz yerleri otobüsle geçiyor olmamız nedeni; ama sonuçta otobüsten ineceğimiz dakikaları iple çektik.

Neyse, 9:40 itibariyle C Grubu ile yürüyüşe başladık. Daha önce yazdıklarımı okuduysan biliyorsun ki C Grubundan korkarak başladım tabi. Ama Ferah Hanım ve Ayşe Hanım'ın iknası ile C Grubunun başına bela olma pahasına çıktım ve yola döküldük.

10:25'deki molaya kadar üzüm bağlarının arasından sakin bir yürüyüş yaptık. Hatta 10:50'deki molaya kadar yine bağlar arasından sakin bir yürüyüş yaptığımızı söyleyebiliriz. Ancak oraya geldiğimde C Grubunun benim için daha uygun olduğunu düşünerek gelmeme rağmen, sonrası için korkmaya başlamam gerekliymiş. Neden bana uygun? Çünkü düzenli, kontrollü, tempolu, gerçekten gerekli molalarla öğle molası yerimizin 10 dakika uzağına geldik. C Grubunun problem yaratacağı nokta burada geliyormuş. :D Madem mola yerine bu kadar yakınız! Öyleyse mola yerine olabilecek en uzak ve en dik yoldan (hatta belki de yol olmayan yerden) gitmeliyiz. ;)

11:50'deki öğle yemeğine kadar yürüdüğümüz parkuru ise anlatmam mümkün değil, görülmesi lazım. Çok güzel, yeşillikler ve ağaç kokuları arasında dimdik bir yerden hiçbiryere bağlı olmadan inmeye çalışacaksınız. Bu işi, bu pozisyonlar zevkli hale getiriyor. Neyse, hala bunu yazdığıma göre tabi ki düşmedim. Ama Ayşe hanımın ödünç verdiği baton olmasa belki geldiğim yönden dönmem gerekecekti. Neyse dediğim gibi nasıl geçtiğini anlamadığım hem zevkli, hem heyecanlı, hem yeşil bir 1 saatlik yürüyüşün ardından yemeğimi haketmiştim.

Dostluk ve muhabbetce (tamam, dağın başı için yemek listesi açısından da) zengin bir sofrada yemek yeme şansım oldu yine. Ve tabi ki sonrasında öğle dinlenmesi. Bu arada söylemek lazım öğle molası yarı kurumuş bir dere yatağının hemen yanında.

Öğle molasını hızlı geçersek, yine yürüyüş. Önce hafif bir tırmanış, sonrasında günün ilk yarısındakinden daha kolay ama genel olarak eğlenceli sayılabilecek zorlukta bir iniş. Sonrasında dere kıyısında küçük bir mola daha. Aslında sürekli bu dereden bahsetmem lazım, çünkü parkurun bundan sonrası neredeyse dereyle bütünleşik.
Sürekli nasıl olduğunu anlamadığım birşekilde sürekli dereyi dikermiş gibi çapraz yürüyüşlerle ilerliyorsunuz. Suyun da katkısı ile yoğunlu artan bir doğa kokusu. Sürekli üzerinizi kaplayan ağaçlar ile doğanın içinde, onun parçası olmuşluk duygusu. Ve birazdan basacağın yerin toprak mı yoksa dere mi olacağını bilememe düşüncesi. Sakin, huzurlu bir gün sonu parkuru. Tüm haftanın yorgunluğunu atmak için geliyoruz ya, işte parkurun bu bölümü de tam anlamıyla günün yorgunluğunu da atma yeri.

Yolun son yarım saatlik bölümü toprak yol ve hatta sonlara doğru köy içinden. Sonrasında 15:15 itibariyle Narlıdere'ye giriyoruz.

Sonrası biraz garip aslında. Yürümek için geldiğimizi düşünürsek servisin kalktığı 17:15'e kadar beklemek garip geliyor ama bir yandan da güzel şeyler var. Narlıdere'de köyde, köyün ortasındaki kahvelerde kaç kez çay içme fırsatınız olur? Kaç kez köy meydanına bakan bir birahane-lokantada bira içebilirsiniz ki? :D

Neyse, güzel, eğlenceli bir parkur. İlk bölümü tehlikeli ve zorlu, ikinci bölümü sakin ama yine de zorlu sayılabilecek bir parkur.

Kavacık - Narlıdere (23 km)
Servis Hareket ________8:00
Kavacık'a varış _______9:20
Yürüyüş _______________9:40
Mola (5dk) ____________10:25
Mola (5dk) ____________10:50
Öğle Yemeği (70dk) ____11:50
Mola (5dk) ____________13:45
Mola (5dk) ____________14:05
Narlıdere'ye varış ____15:15
Servis Hareket ________17:15

Not: İlgili Resimleri http://s240.photobucket.com/albums/ff299/XtrmPrgrmmr/DEDAK%20-%2020071104/ adresinden bulabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment