Thursday, March 13, 2008

Güzelbahçe - Kuzoluk - Narlıdere

Parkur: Güzelbahçe - Kuzoluk - Narlıdere
Grup: DEDAK (Dokuz Eylül Dağcılık Kulübü) - B Grubu
Tarih: 09/03/2008
Hava: Açık / Güneşli



Merhaba,

Güzelbahçe için çok değişik şeyler hissetmiyordum. Her ne kadar Murat 'TezMertek' ÖZ'ün İzmir ayaklar altında tarzında çektiği fotoğraflardan etkilensem de, yine de normal bir doğa yürüyüşü formatında evden çıktım. 8'de Konak'tan hareket edecek araçlar için 7:40'da durağa çıkan kaç salak vardır diye düşünerek saati 7:55 yaptığımda yavaştan Hülya ve Yücel bey de geldiler. Biraz sohbet derken saati 8:00 yaptık. Birazdan araç gelir muhabbetleri eşliğinde 8:25 yaptığımızda saati, Konak'tan Üçyol'a çıkmanın yürüyüşle neredeyse 30 dakika süreceği bir ortamda artık mühendis hislerim karıncalanmaya başlamıştı. Neşe hanımı hasta yatağından kaldırarak (Kendime not: Hülya hanımın telefon numarasını hala almadın!!!) servislerin önümüzden halihazırda geçmiş olduğunu öğrenince (bilmeyenlere not: önümüzdeki yol sadece 2 şeritli ve pazar günleri tektük araç geçiyor :) ) günü bitiriyorduk, neredeyse. Ve siz de bu hafta sadece benim gevezeliğimi (gerçi bu ne ki zaten?) okuyor olacaktınız. Neyse sonradan bizi alan araçla Güzelbahçe'ye geldik. Orada bizi beklemeyen sevgili dostlarımızı görmek büyük mutluluktu. (:D :D Size yazarım bunu da demiştim :D :D ) Neyse Güzelbahçe'de herkes çaylarını içmişti. Bizim de katılmamızla yürüyüşümüze başladık. (9:15)

9:35, yürüyüşlerin belki de en neşeli anlarından birisi :). Her hafta farklı seslendirilen "Soyunun" anı :) Bu hafta biraz geride kaldığım için komutu duyamadım. Ancak baktım önümdeki herkes soyunuyor. Ben de kalabalığa katıldım ;) ;)

10:00, 11:20, 11:55 ve 12:20'de verilen molaların aslında birbirinden çok büyük farkı yoktu. Uzunca bir süre yükseldiğimiz tepe üzerinde sürekli bir sırt üzerinde yükseldiğimizden sanki mükemmel İzmir manzarası gözümüzün önündeki dev bir kartpostal gibi aynı şekliyle bizi takip ediyordu. Bu nedenle her molada aynı fotoğraftan bir tane daha çekme şansımız oluyordu. Bu fotoğraflardan 1-2 tanesini yayınladım. Ama farklı yerlerde farklı zamanlarda çekilmiş aynı fotoğraftan daha fazla olduğunu garanti edebilirim. Ayrıca son yarım-bir saatlik bölüm haricinde sürekli itfaiye yolu benzeri yollardan yürüdüğümüz notumu da kendime düşmem lazım.

12:45 yemek molası için bir sırta yine yayıldık. Mükemmel İzmir manzaralı otel restoranları var ya. Tüm İzmir ayaklar altında diye satıyorlar. Hah, ona para vermeyecek bir yer biliyorum artık. Hatta yerler taş döşeli :)

14:50'de verdiğimiz manzara molası ise sanırım Behzat Tepe manzarasından sonra görüp görebileceğim en iyi İzmir manzarasıdır. Nedeni de sadece görsel şölen değil. Sanki bir süre sonra bir uçuruma geliyormuşsunuz gibi, yer kabuğu kısa bir süre sonra manzaranızdan çekiliyor. Sizi bir anda havadan İzmir'i izleme şansına bırakıyor. Ayaklarınız yerdeyken havadan İzmir'i izliyorsunuz. Sanırım anlatmak mümkün değildir. Umarım biraz hissettirebilmişimdir.

16:15 molasını yazmazsam çatlardım. Buyrun İsmail bey :) 16:15 çiçek toplama molası :)

16:50 olduğunda belki de bu kadar yürüyüşte yürüyüş bittiğinde sevindiğim tek varış noktası olan Narlıdere'deki kahvelere geliyoruz. Tüm yürüyüşlerimin ortak noktası belki de yürüyüşün bitiş anından nefretimdir. Bu kural bir tek burada bozuluyor. Narlıdere kahvelere geldiğimde nedense içime bir huzur doluyor. Oradaki insanların bize davranışları, kahvelerin bulunduğu alandaki yapılaşma, masaların şekli. Bilmiyorum nedenini ama buraya gelmeyi seviyorum. Tavsiye ederim. Mutlaka görün. Kazanırsınız, kaybetmezsiniz...

Neyse, Son not olarak düşelim. Çok kolay bir parkur. B Grubu için bile. Güzel bir manzara. Doğal güzellikler, ağaçlar, ormanlık çok nadiren karşılaşılıyor. Onun dışında çıplak arazi, çimenlik, yollardan yürünüyor. İlk kez başlayacaklar için güzel olabilir, ancak tekrarlardan kaçınılabilir. Güzel muhabbetle iyi olabilir :)

Güzelbahçe - Kuzoluk - Narlıdere (~15 km)
Servis Hareket _________________08:20
Varış __________________________09:00
Hareket ________________________09:10
Mola(2dk) ______________________09:35
Mola(5dk) ______________________10:00
Mola(10dk) _____________________11:20
Mola(5dk) ______________________11:55
Mola(5dk) ______________________12:20
Öğle Yemeği(75dk) ______________12:45
Mola(15dk) _____________________14:50
Mola(10dk) _____________________16:15
Bitiş __________________________16:50
Servis Hareket _________________17:30

Gecikme için tekrar özür dilerim...

Çektiğim fotoğraflardan bazıları:


Photobucket albümü:
http://s240.photobucket.com/albums/ff299/XtrmPrgrmmr/DEDAK%20-%2020080309/

Flickr albümü:
http://www.flickr.com/photos/xtrmprgrmmr

No comments:

Post a Comment