Tuesday, October 26, 2010

Ist5Days 2010 - Hazırlanırken 3

Merhaba,

Ist5Days ile ilgili bilgiler giderek artıyor. Kalan hafta 1. Önümüzdeki hafta Çarşamba günü yarışlar başlayacak. Tümüne katılamayacağım belki ama 2008 yılında yaptığım gibi dönüşte biraz not yazarız. Görevli arkadaşlar neler eklemişler bakalım;






_Katılımcı sayısı 750'yi aşmış durumda.

_Katılımcıların %50'sinden azı, yaklaşık 330 tanesi Türk. Bir bölümünün kaydına yaptırmasına rağmen katılmayabileceğini düşünürsek ki yabancılarda sanırım bu konu daha ciddiye alınıyordur, oran %70 yabancı sporcuyu aşabilir.

_Yaş kategorisi sayısı çok fazla. Bu nedenle herkes yaş grubuna göre dağılım göstermiş durumda. Hoş olan Açık kategorilerde katılımın düşük olması. Sanırım buradan 2 anlam çıkartabiliriz; Ya herkes bir şekilde bir kategoriye yerleşmiş durumda ve bu nedenle Açık bölümüne rağbet etmiyor, ya da yarış günlerinde epey katılım olacak, hepsi de Açık kategorilere gireceği için 800 sporcuyu rahat rahat aşacağız.

_Bülten 3 yayınlandı. İçinde;
___Kategorilere göre parkur bilgileri mevcut. (Artık her kategori için kuş uçuşu kaç km koşacağımızı ve hedef sayısını biliyoruz.)
___Haritaların Çıkış ve Varış bölgelerini gösteren küçük harita parçalarımız mevcut. Haritanın neye benzediği konusunda fikir sahibi olabiliyor.
___İlk Çıkış saatlerini biliyoruz. Plan kurmak kolaylaşıyor.
___Yarış süreci ile ilgili bilgi alabiliyoruz.

_Bu sene bir değişiklik var. (2009'da var mıydı bilmiyorum, zira katılamamıştım.) Çıkış noktası cihazlarını kaldırmışlar. Herkes saniyesi ile çıkış yapmış olacakmış. Sanırım çıkış anında daha fazla sporcuyu aynı anda başlatabilmek için alınmış bir karar. Nedenini gidince öğrenmeye çalışırım. (Bilen varsa ve yorum yazarsa sevinirim.) Benim aklıma bu fikir geldi.

_Tahmin edilen hava konusunda fikir var. Hava yumuşak bekleniyormuş. Ancak tabi gün yaklaştıkça netleşecek.

_Yarış ile ilgili hazırlanmış bir forma teklif etmişler. Anı olarak güzel fikir ancak kullanışlılığı konusunda kafama takılanlar var. Eğer takım sporcusu iseniz Istanbul yazan bir formayı nasıl giyeceksiniz veya antrenmanda/yarışta takımınız farklı forma giymenize nasıl bakacak? Bunu anlamış değilim. Ama bunlar formanın çok şık ve albenili olduğunu söylemeye de engel değil. En azından bir görmeyi hakediyor.

Şimdilik bunlar.

Sanırım bundan sonra biraz antrenman yaparsam, onları da paylaşırım. Ha bir de haftasonu yapılan Gödence Yürüyüşü'nün zevkli notları olacak... :) Umarım bu aralar biraz yoğun görüşmek üzere...

No comments:

Post a Comment